Quants diners es poden portar en efectiu a Andorra?

El Consell de Ministres va establir al 2013 un Reglament que regula la quantitat de diners en efectiu que poden ser transportats a la duana. Aquesta normativa preveu que tota persona física que hagi d´entrar o sortir del Principat i que porti una quantitat de diners en efectiu igual o superior a 10.000€ o el seu equivalent en divisa diferent, ha de ser declarat a la duana omplint el corresponent formulari. La gestió dels diners en efectiu és un problema per a tots aquells usuaris que han estat expulsats del sistema bancari andorrà.

Després del cas BPA, els bancs estrangers ja no accepten les transferències de diners no regularitzades procedents d´Andorra. Per aquest motiu, els titulars d´aquests dipòsits es porten els diners en efectiu, encara que sigui en quantitats inferiors al màxim legal permès de 10.000 euros per persona, pel temor que els agafin a la frontera. El Govern d´Andorra s´ha proposat complir de manera estricta les recomanacions establertes per FATCA i de Moneyval, després del cas de Banca Privada d’ Andorra, com a mesura per lluitar contra el blanqueig de capitals. A conseqüència d´això, s´ha plantejat un projecte de llei de posar límits a la retirada d´efectiu dels caixers automàtics a 250.000 euros anuals per cada compte. Finalment, una persona pot portar els diners en efectiu que vulgui sota la seva responsabilitat, però si a Andorra es desitja realitzar una compra en efectiu en joies, amb un valor superior als 15.000 euros es procedirà a la seva identificació per part de l´establiment.

Hi ha solució...

  • Foster Swiss ofereix solucions per a la gestió legal de quantitats en efectiu al marc europeu.
  • La nostra condició de despatx suís, obliga a respectar les lleis suïsses sobre secret bancari i oferir un 100% de confidencialitat als nostres clients.
  • Disposem d´oficines repartides per Barcelona, Madrid, Andorra i Suïssa.

Feu la consulta